Некоторые аспекты изменения стиля мышления человека в процессе настройки его голоса. Адам ойлау стилін өзгерту оның дауысын икемдеу процесінің кейбір аспектілері. - Danilov, A. V. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
В рамках данной статьи исследуются различные стили мышления, характерные для человека, живущего на рубеже двух тысячелетий. Определение основных паттернов мышления, типичных для представителей европейской и азиатской социокультурной среды, позволяет проследить их различие в определении жизненных ценностей и способах достижения цели. Также рассматривается вопрос о роли определенных паттернов мышления в возникновении депрессивных состояний, в последнее время принявших характер эпидемии, наносящей огромный урон здоровью человека и многим сферам социальных и экономических взаимоотношений. На основании практики проведения специализированного тренинга и индивидуальной работы по настройке голоса человека на индивидуальную частоту звучания и последующей работы по разблокированию психологических зажимов при помощи голоса выявляются черты нового стиля мышления, естественным образом возникающие в процессе всесторонней работы с голосом. Осы мақала шеңберінде екі мың жылдықта өмір сүрген адам мінезіне тән түрлі ойлау стилі зерттелінеді. Негізгі ойлау паттернін анықтауға әдеттегі еуропалық және азиялық әлеуметтікмәдени орта өкілдері, олардың түрлі өмірлік құндылықтары мен мақсатқа қол жеткізу тәсілдеріндегі айырмашылықтар анықталады. Сондай-ақ, депрессиялық жағдайда пайда болатын белгілі бір ойлау паттернің рөлі, соңғы уақытта көптеген әлеуметтік салалар мен экономикалық қарым-қатынаста қабылданатын адам денсаулығына үлкен зиян келтіретін індет сипаттамасы қарастырылады. Мамандандырылған тренингтік және жеке жұмыс жасау тәжірбиесі негізінде адам дауысын реттеуде жеке дауыс дыбыстауының жиілігі, одан кейін дауыс көмегімен психологиялық қысқыштарды құлыптан ашуда табиғи жолмен пайда болатын жаңа ойлау стилінің шегі, дауыспен жұмыс жасаудың жанжақты процесі ашылады.